Route informatie
Gravel4AIR zorgt voor een ongeëvenaarde fietsbeleving met routes die bestaan uit 60 a 75 % onverharde ondergrond, uitdagende beklimmingen en technische afdalingen. De routes zijn een mix van het ouderwetse heuvelland en echte gravel plateaus. Uiteraard binnen de grenzen van wat bij gravel hoort. Je zal je begeven in prachtige natuur en uitdaging vinden in de route, dus alle reden om op die gravelbike of de MTB te stappen en in te schrijven.
- Gravel4AIR Corto: per dag 60 kilometer en 750 hoogtemeter
- Gravel4AIR Cento: per dag 100 km en 1.250 hm
- Gravel4AIR Lungo: per dag 150 km en 1.900 hm
Routes door 3 landen Nederland, Duitsland en België
Vrijdag 20 juni: de Nederlandse route
Bjorn over deze route: "De Nederlandse route gaat door het gebied waar dit jaar ook het WK Gravel plaats gaat vinden. Super tof dus, dat wij een route gaan rijden waar komend najaar Mathieu van der Poel en al die andere profs strijden om de titel Wereldkampioen Gravel”.
Zaterdag 21 juni: de Duitse route door de Eiffel
"De Duitse lus voert door de Eifel en de Ardennen is compleet anders dan de andere 2 routes. Je waant je echt in het buitenland met prachtige lange gravelpaden door naaldbossen en langs stuwmeren".
Zondag 22 juni: Regio Drielandenpunt.
"Deze route speelt zich voornamelijk af op en rond het Drielandenpunt met de Bovenste Bos als centraal punt. Je gaat elkaar vaker tegenkomen want het gaat er vandaag vooral om dat we dit avontuur op een mooie manier gezamenlijk afsluiten. dat koude biertje bij de finish heb je meer dan verdiend".
Achtergrond routes
De routes worden gemaakt in samenwerking met onze Gravel4AIR partner: Bjorn van de Langenberg, een ervaren routebouwer voor wieler- en gravelevenementen. Op de route kom je verschillende checkpoints en verzorgingsposten tegen om jou op de juiste weg te houden en te voorzien van eten en drinken. Veiligheid vinden we belangrijk. Daarom start je niet alleen en fiets je te allen tijde samen met minimaal één andere deelnemer (als duo). Alle deelnemers ontvangen een GPX tracker, zodat we iedereen in de gaten kunnen houden en indien nodig technische en medische ondersteuning kunnen bieden.
Een week voorafgaand aan het evenement ontvangen de deelnemers via Komoot de GPX files van de verschillende routes om op je fietscomputer te downloaden en ze zelfstandig af te kunnen leggen.