Route informatie

Komoot

 

Gravel4AIR zorgt voor een ongeëvenaarde fietsbeleving met routes die bestaan uit 75% onverharde ondergrond, uitdagende beklimmingen en technische afdalingen.

In 3 dagen doorkruis je 3 landen op de gravelbike of MTB: Nederland, België en Duitsland. Je kan kiezen tussen 3 varianten:
  1. Gravel4AIR Corto: per dag 60 kilometer en 750 hoogtemeter
  2. Gravel4AIR Cento: per dag 100 km en 1.250 hm
  3. Gravel4AIR Lungo: per dag 150 km en 1.900 hm

Hieronder vind je een impressie van de routes per afstand. 

Corto - 60 km - 750 hm Cento - 100 km / 1250 hm Lungo - 150 km / 1900 hm

Achtergrond routes

De routes zijn gemaakt in samenwerking met onze Gravel4AIR partner: Bjorn van de Langenberg, een ervaren routebouwer voor wieler- en gravelevenementen. Op de route kom je verschillende checkpoints en verzorgingsposten tegen om jou op de juiste weg te houden en te voorzien van eten en drinken. Veiligheid vinden we belangrijk. Daarom start je niet alleen en fiets je te allen tijde samen met minimaal één andere deelnemer (als duo). Alle deelnemers ontvangen een GPS tracker, zodat we iedereen in de gaten kunnen houden en indien nodig technische en medische ondersteuning kunnen bieden. 

Een week voorafgaand aan het evenement ontvangen de deelnemers via Komoot de GPX files van de verschillende routes om op je fietscomputer te downloaden en ze zelfstandig af te leggen.

Bjorn over de verschillende routes:

" De Nederlandse route brengt je op veel plekken die bekend zijn van de Amstel Gold Race, alleen pakken wij uiteraard zoveel mogelijk offroad paadjes waardoor je Limburg van een compleet andere kant ziet.

De Belgische route speelt zich voornamelijk af op en rond de grens met prachtige vergezichten en stukjes Limburg die je nog niet eerder hebt gezien.

De Duitse lus voert door de Eifel en de Ardennen is compleet anders dan de eerste 2 routes. Je waant je echt in het buitenland met prachtige lange gravelpaden door naaldbossen en langs stuwmeren".