Gravel4AIR

programma kosten veelgestelde vragen deelnemersreglement

 

Ben jij klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan? GravelAIR nodigt je met een 3-daags gravel evenement je grenzen te verleggen en een onvergetelijke avontuur aan te gaan.

Gravel4AIR zorgt voor een ongeëvenaarde fietsbeleving met routes die bestaan uit meer dan 75% onverharde ondergrond, uitdagende beklimmingen en technisch veeleisende afdalingen. In 3 dagen doorkruis je 3 landen: Nederland, België en Duitsland. Je zult 350 kilometer afleggen en een totale hoogte overwinnen van minimaal 3.000 meter. Voor de gravelbike (of MTB) fanaten is er zelfs een Gravel4AIR Lungo, waarbij je in 3 dagen 450 kilometer aflegt en meer dan 4.500 hoogtemeters overwint. 

Vanuit het pittoreske Slenaken bovenop de Loorberg vertrekken we op een onvergetelijke reis. Onze ervaren routebouwer Bjorn van de Langenberg heeft de eervolle taak om 3 uitdagende routes uit te tekenen door de schitterende landschappen van België, Duitsland en Nederland. Bijzondere ritten over de vele prachtige gravel- en onverharde paden het Zuid-Limburgse Heuvelland en over de landsgrenzen heen. Met pittige beklimmingen, spannende afdalingen, prachtige gravelstroken en uitzonderlijke vergezichten. 

Gravel4AIR is een avontuur waarin je wordt uitgedaagd om je fysieke en mentale grenzen te verleggen, terwijl je tegelijkertijd onderzoek tegen taaislijmziekte steunt. Wij zorgen er uiteraard voor dat je goed voorbereid aan de start staat.  

 

Wat ga je doen met Gravel4AIR 2024?

 

Reis naar en verblijf in Zuid-Limburg

Er zijn twee verschilllende opties voor het verblijf in Slenaken in Limburg:

1. Best Western Hotel Slenaken Arrangement

Wij hebben voor de Gravel4AIR deelnemers diverse kamers gereserveerd in Hotel Best Western Slenaken.

2. Camping Heyenrade Arrangement

Liever kamperen met je eigen tent of op reis met jouw camperbusje? Dan is het Camping Heyenrade Arrangement iets voor jou. Camping Heyenrade ligt op 2 minuten loopafstand van Hotel Best Western in Slenaken. Het is een rustige camping met alle voorzieningen die jij nodig hebt voor jouw kampeeravontuur. 

Wil je eerder of langer verblijven op de camping of in het hotel? Mail dan naar de organisatie van Gravel4AIR

Je reist op eigen gelegenheid richting Limburg. Mocht je met de trein willen komen, dan kunnen wij op aanvraag een pick-up regelen vanaf station Maastricht Centraal. 

 

 

Ga jij dit fietsavontuur samen met ambassadeur Jochem Uytdehaage en 100 andere deelnemers aan? Lees snel meer via bovenstaande buttons en schrijf je in. 

Schrijf je in!

 

Gravelroutes

Tijdens Gravel4AIR leg je 3 unieke routes door Nederland, België en Duitsland af. Dit doen we in samenwerking met onze Gravel4AIR partner: Bjorn van de Langenberg. Bjorn is een ervaren routebouwer voor diverse wieler- en gravelevenementen. Op de route kom je verschillende checkpoints en verzorgingsposten tegen om jou op de juiste weg te houden en te voorzien van eten en drinken. Je krijgt voor het evenement een GPX bestand om zelfstandig de route te voltooien. Veiligheid vinden we belangrijk. Daarom start je niet alleen en fiets je te allen tijde samen met minimaal één andere deelnemer (als duo). Alle deelnemers ontvangen een GPS tracker, zodat we iedereen in de gaten kunnen houden en indien nodig technische en medische ondersteuning kunnen bieden.

 

Agenda

 

Gravelclinics - zondag 19 november 2023 en maart en april 2024

Voorbereiding is essentieel en daarom organiseren we 3 clinics onder begeleiding van ervaren gravelbikers en ambassadeur Jochem Uytdehaage. Deelname aan de clinics wordt ten zeerste aanbevolen. Je krijgt de kans om je vaardigheden aan te scherpen en je klaar te stomen voor de uitdaging die voor je ligt. 

De 1e clinic vindt plaats op zondag 19 november 2023 bij Wielercafé Cyklist in Eindhoven. Clinic #2 en 3 vinden plaats op in maart en april 2024. Datum en locatie worden nog bekend gemaakt. Tijdens de clinics vertellen meer over de Gravel4AIR 2024, het doel waar we voor fietsen, het programma, nemen je mee in diverse praktische zaken en gaan natuurlijk met elkaar gravelen. De kosten voor de clinics zijn bij het deeelname geld inbegrepen. Meld je aan via deze link voor de 1e Gravel4AIR Clinic. 

 

Online informatie bijeenkomst voor alle deelnemers - maandag 29 januari 2024

Op maandag 29 januari vindt van 20.00 - 21.00 uur een online informatie bijeenkomst plaats. Hier voorzien we de deelnemers van tips omtrent sponsorwerving, de voorbereiding en andere relevante informatie. Met als doel om je als deelnemer te helpen je optimaal voor te bereiden op de gravelrides en natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Ook is het de gelegenheid om jouw vragen aan de organisatie te stellen. Je ontvangt via de mail de uitnodiging voor de online meeting, zodat je altijd last minute kan aanhaken.

 

Schrijf je in!