De laatste clinic

15-04-2024 | 20:14

De begeleiding is perfect. Tussen de fysieke clinics door zijn er diverse webinars over materiaal en voeding. En vandaag staat de laatste clinic op het programma. 

De vorige clinic ging hard. Samen met Jochem op kop heb ik, voor mezelf, het snelst ooit gefietst, over een afstand van ruim 40 kilometer: door het zand, over gravel en vooral: onbekend terrein. En dat was zo'n lekker gevoel!

En nu, nu waren er 2 groepen: de snelle jongens en de rest ;) Rob en ik schaarden ons bij de laatsten. Vooral toen Jochem vertelde dat hij er lekker vol voor ging, samen met de 2e instructeur: een oud profrenster die de dag daarvoor nog 'even' de Amstel Gold Race gefietst had. Pick your battles. 

Ook deze 40 kilometer waren lekker. We fietsten in een groep van zo'n 12 mensen, over de Veluwe en de Posbank. En stiekem ging het heel makkelijk: de gravelpaden zijn zoveel eenvoudiger dan de mtb-paden die wij elke week dwars door het bos opzoeken. 

Het leuke is, is dat je mensen leert kennen. Na 3 clinics zoek je elkaar op, spreek je elkaar aan. Al is het weer heel anders als mensen op de fiets zitten: onherkenbaar door de helm en bril. Maar je bent echt een club die samen voor een doel gaan. Op je eigen niveau en eigen tempo. 

Nog een kleine 50 dagen. En dan reizen we naar Limburg. De komende tijd zijn wij op de woensdagavonden op de VAM-berg te vinden. Trappen. trappen voor lucht.