Voor een betere toekomst. Voor Belle en zoveel anderen.

Peter van Erp

( Ik doe mee met Gravel4AIR Lungo (450 km, 5.800 hm) )

Nog te gaan

van totaal € 8.000 (104%)
Sinds begin 2024 weten we dat onze oudste dochter, Belle van 7 jaar, CF heeft. Jarenlang had ze last van forse benauwdheidsklachten, veel slijm en overgeven. Er werd gedacht dat ze astma had en werd daar ook naar behandeld, toch bleef ze klachten houden. Na heel veel ziekenhuisbezoeken zijn er longfoto’s en een CT scan gemaakt. Daar werd gezien dat Belle flinke beschadigingen in haar longen heeft. 
 
Hierop volgde een spannende tijd met uiteindelijk CF als uitkomst. Een hele shock met veel vragen, wat een rollercoaster aan emoties en gedachten. Hoezo weten we dit nu pas? Belle is niet uit de hielprikscreening gekomen, waardoor zullen we waarschijnlijk nooit weten. 

Al snel na de diagnose CF mocht ze starten met medicijnen (Kaftrio). Gelukkig! 
 
Wat had haar veel leed bespaard kunnen worden als we haar meteen een passende behandeling hadden kunnen geven, maar wat fijn ook om te zien dat ze nu zo snel opknapt. Ze kan weer lachen en huilen zonder meteen in een hoestbui te belanden en slijm op te geven. Ze kan nu buiten skeeleren met andere kinderen en is laatst zelfs trampoline wezen springen. Dingen die eerst onmogelijk waren.
 
Graag zet ik me in om Belle, en zoveel mogelijk anderen, een zo goed mogelijke toekomst te geven. 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 50 17-04-2024 | 19:59
€ 100 11-04-2024 | 08:10
€ 25 08-04-2024 | 16:38
€ 30 08-04-2024 | 13:46 Om onze huisarts Peter van Erp heel veel succes te wensen. En het allerbeste voor dochter Belle
€ 25 04-04-2024 | 21:47
Bekijk alle

Wow!

24-02-2024 | 08:24 Wat zijn we ongelooflijk onder de indruk en wat doet dit ons goed!  Deze deelname aan Gravel4Air heeft natuurlijk  twee doelen. In de eerste plaats zoveel mogelijk geld ophalen voor meer onderzoek en daarmee betere behandeling van CF.  Daarnaast is het een prachtige manier om inhoud te geven aan verwerking. De impact van emoties en gedachten die over je heen komen wanneer je hoort dat je kind chronisch ziek is, maar ook de weg die daaraan vooraf gaat, is gigantisch. Daarmee stond onze wereld echt even op z'n kop, je wil sterk zijn en je moet ook sterk zijn, maar je wankelt ook. We voelen ons machteloos. Het gevoel iets te kunnen betekenen en daarmee toch verschil te kunnen maken is enorm helpend. Als dat dan ook nog te combineren is met je grootste hobby en uitlaatklep, fietsen, is dat fantastisch.  Maar dit... zoveel donaties. Dat hadden we nooit durven denken. Het is geweldig dat jullie dit mooie doel zo steunen. En daarmee ons zo steunen. Echt geweldig!  De afgelopen tijd voelde soms eenzaam, niet omdat we eenzaam zijn, maar omdat je toch ieder op zijn/haar eigen manier bezig bent met verwerking. Dat gevoel is de afgelopen week opgelost op als sneeuw voor de zon.  Ook Belle vindt het zo ontzettend gaaf!  Keer op keer hebben we vol ongeloof ons streefbedrag gehaald. Maar we blijven het streefbedrag natuurlijk toch verhogen. Hoe meer geld beschikbaar is voor onderzoek hoe beter. Alles voor een betere toekomst!   Enorm bedankt! ❤️ Heel veel liefs,  Peter en Linda           
Lees meer